ממשלת אוסטרליה הצטרפה לאחרונה לגל של מדינות (ארה"ב, קנדה, ניו-זילנד, בריטניה) הבוחנות לעומק את מדיניות ההגירה שלהן ומתאימות אותן לתמורות הכלכליות הגיאופוליטיות/גלובליות והחברתיות שהתחוללו בעולם ב 5 שנים האחרונות:
- מעבר לכלכלת ידע: המדינות מבצעות מהלכים כלכליים להגדלת החדשנות והטמעת טכנולוגיות מתקדמות. המדינות מעתה מעדיפות מועמדים בעלי מקצועות עם דגש על השכלה וניסיון בתחומי הטכנולוגיה, המדע, ההנדסה והרפואה.
- לחצים פוליטיים לאומיים תוך מדינתיים גורמים לצמצום ההגירה מהחשש שמא היא פוגעת בשוק העבודה של התושבים המקומיים.
- פחד אמיתי מטרור וממהגרים לא חוקיים
- חשש מפני מקרים של הונאות הגירה
להלן כמה מהשינויים הבולטים בחוקי ההגירה באוסטרליה שנכנסו לתוקף החל מה -01 ליולי 2017
החל מ-1 ליולי 2017, חייבים להיות מתחת לגיל 45 בעת הגשת בקשה לויזת תושב על בסיס מקצועי ולויזות עבודה המאפשרות מעבר ישיר לתושבות.
- רשימות המקצועות הנדרשים השתנו והוסרו מהן מאות מקצועות.
- הדרישות לאנגלית הועלו לויזות עבודה המאפשרות מעבר ישיר לתושבות.
- עליה בעלות אגרות הויזות השונות
- האזרחות האוסטרלית תיספר רק מהרגע שבו הופכים להיות תושב בלבד. 4 שנים לאחר קבלת מעמד התושב ניתן להגיש בקשה לאזרחות (כפוף לתנאים כמובן).
אלו כאמור רק חלק מהשינויים באופן כללי.
במרץ 2018 צפויים שינויים נוספים בויזות עבודה ותושב וכן עידכונים ברשימת המקצועות הנדרשים ובעלויות של האגרות.
אז מה המשמעות בעבורכם?
השינויים שנכנסו ועתידים להיכנס לתוקף.
בעבר, ניתן היה להתבסס על פורומים, מידע רשמי וסוכנים למיניהם ללא הכשרה ורישוי של MARA(רשות יועצי ההגירה), אולם כיום המצב שונה, תכיפות השינויים והשפעתם הדרמטית על הסיכויים, אובדן הסבלנות של הממשלות וכן העלויות הכרוכות בתהליך מחייבות קבלת ייעוץ מהימן ועדכני מסוכן הגירה מורשה בעל רישיון בתוקף מ MARA. Migration Agents Registration) Authority).
כעת, יותר מתמיד יש צורך בסוכן הגירה שילווה אתכם מתחילת התהליך, ישרטט יחד אתכם את "מפת הדרכים" שלכם על מנת להגיע ליעד.
תפקידו של הסוכן לתווך ולפשט עבורכם את התהליכים והמידע על מנת לסייע בקבלת החלטות מאוזנת ונכונה יותר ובכך להגדיל את הסבירות להשגת הויזה המבוקשת אם נמצאה אפשרות כזו.
בברכה,
יאיר